Wednesday, 2 May 2012


UNTUK DIA-SLEEQ & NAJWA KATIF

Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semua pun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Engkau punya gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di muka buku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu

Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya






Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku



thats all for today entry..maaf,saya baru je nak belajar menulis..kalau rasa boring jangan bace lagi blog ini..and and kalau rasa blog ni best sila la sila la datang lagi..xoxo <3 


perkahwinan sahabat

salam,lama rasa tak menaip..hee,maklum laa FINAL kan? hee,acually hari ni aku baru bahis paper..patotnya balik hari ni,tapi abah ambik esok..so,alang alang online and tatau nak buat ape,baik aku update yang telah berabuk ni..aku just nak cerita pasal bestfriend aku yang telah pon mendirikan rumahtangga..awlkan? tu semua JODOH yang Allah telah tetapkan untuk kita..cuma belum masanya untuk kita..kalau ade ade laa..tu semua urusan Allah..okayy,sambung cerita,yang kawin tu membe sekolah aku dulu..mamng aku rapat sangat dengan dia..tido 1 bantal,makan 1 pinggan,mandi 1 bilik air(tak pernah pon) cuma nak tunjukkan betapa aku ni rapat sangat la dengat dia..=D but, yang buat aku sedih aku tak dapat datang time dia kawin..patotnya aku yang jadi pengapit..huaa huaa huaa,sob sob~! dia kawin 21/4/2012 aku final 23/4/2012 macam mane nak pergi wehh..sedih tayah cakap laa..hari2 aku dengan membe lagi sorg nages sebab tak dapat tengok dia kawin..tapi nak buat macam mne,tarikh tak mengizinkan..dia pon faham..nasib...= )


ni aku ngn dia dulu time sekolah
#abaikan muka aku


dalam ramai2 ni sorg je yang dapat pergi,maaf ye mira..
#abaikan lagi
NUR AMIRA SHAHIBOLBAHRI

ni laa dia NUR AMIRA SHAHIBOLBAHRI
#cantikkan dia kawin..dia memang suka warna biru.impian dia kawin nak pelamin warna biru tercapai..impian aku? hee,rahsiaa.. =)


thats all for today entry..maaf,saya baru je nak belajar menulis..kalau rasa boring jangan bace lagi blog ini..and and kalau rasa blog ni best sila la sila la datang lagi..xoxo <3 





Sunday, 18 March 2012

NAJWA LATIF-KOSONG


SALAM,lama dahh tak membebel..rasa rindu pulak.sangat busy sekarang ni,maklum laa banyak "HOMEWORK",kelas tarian lagi.Hee..banyak benda yang da berubah sekarang.dari benci kepada suka,dari suka kepada benci..biasalah lumrah manusia.kadang kadang kita ta minta di benci,tapi orang membenci..kadang kadang kita tak mahu membenci,tapi disebabkan perangai orang tu membuatkan kita benci kat dia.maaf jika entry aku kali ni ade buat orang terasa.aku rasa aku bukan jenis yang mention nama orang dalam blog.hee.aku just nak cerita sikit laa kan,aku nga online,jap lagi ade la hamba Allah ni post lagu KOSONG-NAJWA LATIF.aku mmg ta pernah dengar pon lagu ni,hati mula tertarik dan tangan mula mengatal untuk tekan PLAY.dengar punya dengar,atoooyaii makan dalam pulak..yang post lagu ni pulak,Hamba Allah yang memang nak tujukan lagu ni untuk aku..RASANYA lahh..hati orang kita tatau kan?kalau la betul,bagus laa.aku tau niat kau tu betul nak bagi tau semua orang yang aku ni jahat.KAN?aku memang jahat and kejam kalau kau nak tau ye.kau memang silap orang sebab dulu mintak couple ngn aku.haaa,kan da keluar semua mulut longkang aku ni.MAAF  la ye mulut aku memang jahat.ni la yang orang tua tua cakap,masa bercinta ayat manis,kalau da clash ALLAH jelaa yang tau.. =)

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa...

Kosong...kosong...

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku...

Kosong...kosong...

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit(bagusla)
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar....
Ooo..ooo...

Kosong...kosong...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa..

Kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku...

Kosong...kosong...

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa...

Kosong...kosong...

see the lirik,sangat makan hati.lagi lagi kau yang post.mesti la membe kau tertanya tanya kan?ramai pulak yang pulak IM aku tanya pasal kau,padahal sebelum ni tak pernah pon IM aku..terima kasih la kalau kau memang nak bagi lagu ni kat aku..kalau berani,post ajelaa kat wall aku.bia semua orang tau yang aku ni jahat~! >_<'

thats all for today entry..maaf,saya baru je nak belajar menulis..kalau rasa boring jangan bace lagi blog ini..and and kalau rasa blog ni best sila la sila la datang lagi..xoxo <3   


Thursday, 1 March 2012

Tinggalkan Carta Hati


TINGGALKAN CARTA HATI-LIUL


Engkau duduk disitu,
Diam memarahi ku,
Tak mahu mendekati aku...

Aku mulai resah,
Hatiku jadi kebah,
Melihatmu marah aku kebah..

Tapi hati ini,
Kuat menyatakan,
Kau terkini tinggalkan carta hati..

Jangan engkau,jangan marah,
Jangan tuduhku melulu,
Jangan buat ku begitu..

Dulu kau janjikan bahagia,
Dulu janjikan tak terluka,
Tapi kini semuanya telah berubah..





thats all for today entry..maaf,saya baru je nak belajar menulis..kalau rasa boring jangan bace lagi blog ini..and and kalau rasa blog ni best sila la sila la datang lagi..xoxo <3  




Monday, 27 February 2012

DIP S1

salam semua..=) hope dalam keadaan yang selamat..hee..ary ni aku just nak buat entry pasal classmate aku yg suka sangat bergambar..tak kira laa lelaki ke perempuan..kalau sorg da start,semua akan join sekali..ni la class kiteorg,jenis huha huha besama..kat sini ade sedikit gambar yang bole aku kongsi karenah karenah classmate aku yang suka bergambar..
classmate macam sibling,
barulahh kelas happening =)


first skali haruslaa aku..
haha
dalam kelas miss rina =))

dah lame kteorg tak take photo together..
=))

hahaha
again..=)

and again..
kteorg memang gila camera,so what?
hahahah
=D =)

ni saya punya sygg
syira hamidee
noor aliffah
<3 <3 <3


classmate yg comell
mereka la contoh2 paling dekat yang memang suka ambik gambar
=) =D ;)

sya and wana
see tangan wana kecik gila
tangan aku,perrhhhh~!
=p
DEWAN KULIAH UTAMA
dari depan: along,azi,syira,ifa and me
=)

posting tunggu lecture lambat sangat
see take photo lagi kan?
hahaha
likelikelike
<3 <3

class computer essentials
with araa comell
=))

amnan demam
see,gambar orang demam pon dorg tag and post kat fb
gila camera =))

ifa and tok
=) =D
;)

sarif ngn syira
mamat ni tinggi,saja je samakan tinggi ngn syira
=) =D


kita orang sebenarnya nak buat mata juling,tapi tetapi tak jadi
hahaha
ifa jadi,syira pon jadi jugakk
aku memang tak pandai ..
HAHAHA

dalam class soft skill
lec kat depan ni,tapi dia tak ajar lagi laa
heeee =D =)

masing2 semangat gila kan nak take photo
baru la bestt
=)) =DD

cakk~!
HAHAHA
depan: ifa,syira,nab
belakang: wana,ul,qila

thats all for today entry..maaf,saya baru je nak belajar menulis..kalau rasa boring jangan bace lagi blog ini..and and kalau rasa blog ni best sila la sila la datang lagi..xoxo <3  



Sunday, 26 February 2012

~~MID SEM HOLIDAY~~

Salam and salam sejahtera..salam satu malaysia..okokok,finefine..da lama gila kott tak update..hehehe..otak blurr laa..haha..ok,now aku just nak cerita apa je yg aku buat cuti mid sem ni..seminggu je pon kan?so,selain makantidomakantido,aku ada laa jugak pergi jalan jalan,makan makan..hee..aku sebenarnya sedih,kelaka pon ade jugak..sebab ape?nak tau tak?tanak tau pon aku still nak bagi tauu..dulik laa~! aku di lahirkan dan dibesarkan di JOHOR BAHRU..da lebih kurang 19 tahun la duduk kat johor..tapi aku sekali pon tak pernah pergi ZOO JOHOR..hahahahahah..kelakar ke kesian?hohohoho..ok,fullstop senyum tu..simpan simpan sikit untuk esok..=)..
#ramai lagi oke,orang yang duduk jb tapi tak pernah pon pergi..haha.aku laa salah seorang daripadanya..=D

ni layang2 tauu,jangan tak tau pulak..kang ade yg cakap UFO kang
=D

Time aku pergi ni ajalahh layang2 yang dapat diterbangkan..yang  lain tak dapat  naik kerana faktor cuaca
=,=(kesian kat aku kan?kempunan..HAHA
NOW,WELCOME TO ZOO JOHOR

ni gambar depan before masok..
comelkan;))
HARGA
DEWASA: RM 2.00
KANAK2: RM 1.00
murah je pon,jangan jadi kan faktor harga korg tak datang.
=DD
KUANTER PEMBAYARAN
see bf bayarkan..
HAHA
ZOO JOHOR
muka cover sebab teruja 1st time masok
hahaha  =P



KAKAK TUA
(sombong dia ni,ingat cantik sangat la tu)
dalam hati:mmg cantik pon..ciptaan ALLAH
=))

look budak tembam take photo with ciptaan Allah yg indah tu
=) =D

KAKAK TUA BERWARNA WARNI
HAHAH
=)

oppss,saya lupa laa..ni bidatang ape ek?
hahahahha
series lupa ni wehh~~!
>_<

cantik dia posing kan?macam tau tau je..
kena bayar RM5.00 kalau nak ambik gambar dengan dia..
=)))

hoolaa,ana UNTA
anta??
bhahahah

MAMA LION
dia ni pon pandai je posing
=))

RM 10.00
Time ni aku tak naik pon,ta sempat laa,sbb da petang..
next time mybe =))

BERUANG MATAHARI
ade sedikit info tentang bear comel nii
buta sukit la mata kalau dapat bace..
=p
KAKAK TUA RAJA
saya pon tak faham la kenapa name dia macam tu
#RAJA punya la kott =P
ULAR SAWA BATIK
Besar gilaa wehh
tanjat gugirl tau takkk
>_<
BERASMARA
comel kan kakak tua ni,manja2 pulakk
jeless aku tgok..HAHA


GAJAH TADE~!
sedih aku nak tengok gajah,tapi dia tade..g pahang
=((



CIK BELANG
hooii2,aku kat atas laa,g tengok kat situ buat ape?
hahhaha
=P

okok,tu je gambar yang aku bole masok kan..banyak lagi sebenarnya banyak lagi..tetapi,tapi kan kan .line sangat la laju..kalau nak tgok banyak lagi,g la ZOO JOHOR.. =))



thats all for today entry..maaf,saya baru je nak belajar menulis..kalau rasa boring jangan bace lagi blog ini..and and kalau rasa blog ni best sila la sila la datang lagi..xoxo <3  





Saturday, 11 February 2012

MAKANMAKANMAKANMAKAN

salam all..seperti biasa kalau bosan,aku akan mula menaip..hari ni hari sabtu..aktiviti hari sabtu biase la..pergi pasar sabtu,bandar muazam..#dekat muadzam ni hari sabtu je best sebab adanye PASAR SABTU..hee,biasa kalau nama pon pasar,tak lain tak bukan aku akan beli makanan..hari sabtu jugak la,cafe tutup..memang rezeki la orang yang berniaga pada hari sabtu tu..ini adalah antara makanan yang aku suka sangat..rasa macam tak senang duduk kalau tak makan..hahahaha


NASI KERABU
#salah satu makanan wajib yang akan aku beli =)
name kedai: nasi kerabu RS
harga NASI BIASA: RM3.50
KERABU AYAM: RM5.00
KERABU DAGING: RM5.00
KERABU IKAN:  RM 4.00
ayam yang dalam gambar ni aku beli kat kedai sebelah dia..
ayam panggang: RM5.00
PUTU PIRING =)
HARGA: RM2.00
KEDAI DEKAT DEPAN JUAL NASI KERABU



NASI KUKUS
AYAM + NASI KUKUS+SAMBAL+TIMUN+KEROPOK
HARGA: RM5.OO


<3CHOCOLATE SHAKE<3
KEDAI YANG ADE JUAL AIS CREAM GORENG
HARGA: RM2.00

Banyak lagi sebenarnya makanan yang aku beli..hahahaha,tapi malu lakan nak masok kan semua..nampak sangat la kan yang aku ni kuat makan..cover la sikit..haisshh,kau ni memang kuat makan la liul(dalam hati)..
hahahahahaha....


thats all for today entry..maaf,saya baru je nak belajar menulis..kalau rasa boring jangan bace lagi blog ini..and and kalau rasa blog ni best sila la sila la datang lagi..xoxo <3